Ronnie & Lisa

Wie zijn we, wat doen we, en wat ons bezig houd:

Mijn Shiver 900
Mijn Shiver 900

Ronnie Tolkamp

 

Ik ben Ronnie, ben 49 jaar, en ik rijd inmiddels al meer dan 20 jaar motor. Via een aantal Suzuki's, een paar Honda's en een BMW zijn we aangekomen bij mijn 1e Aprilia. 


In de zomer van 2017 heb ik, ondanks diverse testritten op andere modellen / merken, mijn tweede Suzuki V-Strom gekocht; ditmaal een nieuw model (2017) V-Strom DL-650 in XTA uitvoering.

Echter moet ik eerlijk bekennen dat ik, als ik lekker wil sturen, de Suzuki Gladius van Lisa mee neem. Rij je dan op de goede motor? 

Nee dus! 

Dus op zoek naar iets anders met iets meer vermogen en koppel. Ook moest het lichter en handelbaar zijn.  Na diverse andere kandidaten gereden te hebben is het dus een Aprilia Shiver 900 geworden 

 

Door de week ben ik druk met mijn werk, dat ik met veel plezier doe.
Ik werk bij ReFood BV in Almelo; 
(een Remondis bedrijf).
Wij verzamelen alles wat bij het eten overblijft en maken daar groene energie en biodiesel van. 
Voor mijn werk ben ik soms onderweg, dus zie ik best veel asfalt, maar ook in mijn vrije tijd ga ik nog steeds graag onderweg, met de motor op pad om leuke routes te rijden. 
Ik probeer minstens 1 keer per jaar op vakantie te gaan, en dan het liefst zo ver mogelijk weg. Verder vind ik het leuk om met vrienden wat te eten en/of te drinken. 

Verder ben al vele jaren werkzaam voor De Graafschap als assistent- scheidsrechter (vroeger heette dat grensrechter), bij de O-19.
Weinig mensen geloven me als ik zeg dat het een fysiek zware belasting om 90 minuten lang maximaal geconcentreerd en actief te zijn. Ik doe dus een poging om een beetje sportief te zijn, maar ben wel zo eerlijk dat ik iedere keer weer een schop onder mijn k*nt nodig heb om te gaan trainen.
Een wedstrijd actief langs de lijn is dan een mooie verplichting om tenminste 1x per week serieus bezig te zijn op een sportveld, maar dus ook wel lekker om mijn conditie een beetje op peil te houden !
 

Groeten en heel veel plezier op onze website!

 

Ronnie

Lisa Kohlstrung

 

Ik ben Lisa, 27 jaar, en rijd met een Suzuki Gladius.

In 2012 heb ik Ronnie leren kennen, en mocht ik voor het eerst achterop de motor. Dat was toen nog een BMW.

Vanaf dat moment wist ik eigenlijk al dat ik zelf op een dag wilde rijden en dus mijn rijbewijs moest gaan halen.

 

In maart 2017 ben ik met mijn rijbewijs A begonnen.

Mijn lesmotor was een Suzuki Gladius, speciaal voor de mensen met korte beentjes zoals ik; met een zithoogte van slechts 73cm.

Eind mei (2017) heb ik mijn rijbewijs gehaald, en heb ik via TT-Motoren in Zwolle mijn eigen Gladius gekocht .

Helaas zijn veel motoren te groot en/of te hoog voor me, zelfs als worden ze worden verlaagd, dus ben ik erg gelukkig met mijn (verlaagde) Gladius!

We hebben de ietwat saaie zwarte kleur een beetje "gepimped" middels een door mijzelf ontworpen wrapping: een folie die over de normale lak geplakt wordt. Ik vindt het resultaat eg mooi geworden!

 

Ik ben geboren in Dortmund (Duitsland), maar heb in Enschede Psychologie gestudeerd, en in 2016 mijn Bachelor gehaald.

Ik heb via de Radboud Universiteit in Nijmegen mijn afsluitende master opdracht gedaan. Hiervoor heb ik stage gelopen bij een Duits bedrijf:  Paul Vahle GmbH & Co. KG in Kamen (Dld.).
Dit bedrijf is in Duitsland marktleider in produkt-systemen voor energie- en data- communicatie / overdracht.
 
Na vele jaren gevoetbalt te hebben (ik was keepster) ben ik nu bezig met "Martial-Arts". (Oosterse vechtsporten)
Op dit moment kan ik sport en mijn studie en stage best moeilijk combineren. Zodra ik klaar ben met de studie hoop ik snel een baan te vinden zodat ik de draad weer op kan pakken.

Verder ben ik nogal creatief met tekenen en ontwerpen. 
Diverse (bedrijfs-) logo's zijn inmiddels door mij ontworpen.

Groeten en heel veel plezier op onze website!

Lisa