De geschiedenis van het V-Strom Groep logo

Op donderdag 30-06-2016 ging ik in de stromende regen van Zwolle terug naar huis op mijn laatste aankoop; de Suzuki DL650 V-Strom.

Na de aankoop ga je op het internet eens op zoek en kwam ik al snel op een forum terecht.

 

Ook vond ik op Facebook een V-Strom Groep; 

ik was lid Nr. 199 (geloof ik).

 

Tijdens 1 van de discussie’s werd ik aangesproken door iemand die me vroeg of ik misschien een route kon maken door de Achterhoek.

Ik ben immers geboren in Aalten, midden in de Achterhoek, en ken het gebied op mijn duimpje. Deze toertocht is verreden op 02.10.2016 met het startpunt in Doetinchem.

 

Ik ben via de diverse discussie’s steeds meer betrokken geraakt bij de Facebook pagina. Op het moment dat er gevraagd werd om een logo te ontwerpen, hebben Lisa en ik ons eens gebogen over wat er allemaal kan en mag. Veel logo’s en beelduitingen zijn door de ontwerpers of door de eigenaren beschermd, en mogen dus niet zomaar gekopieerd worden; van Facebook duimpjes tot het Atomium in Brussel. Op de een of andere manier was er altijd wel iets waarom het niet kon of niet mocht.

Zelfs de kleuren van bepaalde logo’s (de rode Suzuki S bijvoorbeeld) mochten dus niet altijd gebruikt worden.

 

In totaal zijn we meer dan 6 weken bezig geweest allerlei dingen uit te zoeken, voor dat we iets hadden wat niet beschermd was;

en waar iedereen ook nog eens (min of meer) mee tevreden was.

Ik denk dat het uiteindelijke resultaat iets is om trots op te wezen,

en ons voorziet van een herkenbaar logo.

 

Het logo zoals dat ook op deze site staat is inmiddels beschermd, (door de ontwerpster), en mag dus ook niet zonder meer door anderen gebruikt worden.

Ter info: het logo is beschermd in 2 varianten: de witte variant,

en de zwarte variant, maar ook andere varianten van het logo mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

 

Nadat het definitieve ontwerp door iedereen min of meer geaccepteerd was is er gekeken of we dit als sticker op de markt konden brengen; dat is gelukt en de stickers vinden gretig aftrek. Inmiddels zijn er al meerdere series gedrukt en ook deze zijn al bijna allemaal uitverkocht!

 

Verder is er gekeken naar stickers in diverse andere kleuren.

Blauw en fluor-geel werden gevraagd.

Vanwege de kosten voor dit soort kleine serie’s heeft dit helaas nog niet tot resultaat geleid.

 

Natuurlijk was er ook nog de vraag van de kleding;  het zou toch prachtig zijn als we kleding konden laten maken met ons logo.

Na een lastige opstart fase via een klein 1 mans bedrijfje met een eigen drukkerij, borduurmachine en webshop zijn we diverse offerte’s gaan opvragen bij grotere bedrijven die (bedrijfs-) kleding bedrukken en borduren. Na overleg met de diverse partijen is begin april besloten dat we het gewoon maar moesten gaan doen, en is de order voor de kleding de deur uit gegaan.

 

Inmiddels is alles bedrukt, geborduurd en afgeleverd, en zijn sommige item's zelfs al weer uitverkocht.

U kunt deze produkten bestellen via onze web-shop onder de tab: Merchandising.

 

Er is inmiddels aan een aantal leden van de Facebook-pagina toestemming verleent om het logo voor andere dingen te gebruiken:

Zo rijd er bijvoorbeeld een V-Strom met een op maat gemaakt zadel; met een geborduurd logo op beide zijkanten!

 

 

 
Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Michel van Zuilen (donderdag, 22 maart 2018 21:34)

    Hey Ronnie en Lisa gebruik mijn zadel ook maar hier �