Goede motorkleding - super belangrijk maar ook moeilijk kiezen ...

Tja, daar sta je dan: de eerste keer dat je op een motor stapt wil je wel voldoende bescherming hebben, voor het geval dat.

Maar wat ga je dan kopen: leer, textiel, casual?

Voor mijn eerste dagen op de motor hebben we een tweede-hands helm en tweede-hands jas gekocht, gewoon om wat bescherming te hebben. Maar met de tijd wilde ik wel meer:

- een goede helm (die tweede-hands was toch wel wat oud)

- een goede jas (die tweede-hands jas zat niet echt heel lekker)

- een motorbroek (ook je benen hebben bescherming nodig)

- handschoenen (ik heb het altijd koud en heb mijn handen

  geloof ik nog langer nodig)

- een paar fatsoenlijke motorschoenen of motorlaarzen

  (zelfde verhaal: altijd koud en ook nog langer nodig).

 

Dus Ronnie en ik zijn naar de verschillende motorzaken geweest en hebben kleding bekeken. Tussendoor had ik al een leren broek, een paar goedkope handschoenen, en een paar motorlaarzen gevonden. Na een beetje Googlen kwam ik bij Motorkledingcenter in Hazerswoude-Rijndijk uit. Een groot assortiment aan helmen en kleding, dus hebben wij er maar een dag aan besteed om ernaar toe te rijden om naar een helm voor mij te kijken.

 

We zijn binnen; ik kijk me om:  Wow, wat een assortiment aan verschillende helmen van allerlei merken, in alle maten en stylen.

Na verschillende helmen uitgeprobeerd te hebben ben ik uiteindelijk uitgekomen bij een Shark Speed-R Sauer Vision. Je zou zeggen: "Wat? Maar da's 'n race-helm?!"

Klopt, ik ga niet racen, dit was de enige helm die zonder drukplekken lekker op mijn hoofd zit. Bijna bij de kassa hoor ik Ronnie zeggen: "Zullen we ook eens de bovenverdieping bekijken?!" Bovenverdieping? Inderdaad, een bovenverdieping tot de nok toe gevuld met kleding van allerlei verschillende merken.   Nice !

Misschien kan ik nog wel een nieuwe jas of een goede broek scoren!

 

Boven gaan we dus naar het gedeelte voor de dames. Even kijken wat ze daar voor moois hebben. Met hulp van de verkoopster heb ik inderdaad een jas weten te scoren: een REV'IT Indigo high-visibility damesjas in neongeel / zwart. En met korting; even better!

 

Vorig jaar wilde ik graag een Kevlar-spijkerbroek kopen; ik wilde iets hebben voor de zomerse temperaturen (de leren broek was stiekem toch wel iets te warm zodra het meer dan 20 °C werd).

We waren wij met mooi weer naar Anbergen Motoren in Slagharen gereden om daar weer eens een bakje koffie en thee te drinken en wat motoren te bekijken.

In de kledingshop zag ik motorspijkerbroeken liggen en wilde die wel eens proberen. Dat proberen koste me wel € 130,-

Een nieuwe broek en extra knie beschermers (de originele zaten niet lekker). Maar nu heb ik dus wel een nieuwe kevlar spijkerbroek!

 

In februari heb ik me ingeschreven bij een rijschool in Duitsland.

Ik kan de tijd naast mijn stage prima benutten om mijn motorrijbewijs te halen. Met de Motorbeurs in Utrecht voor de deur was ik al flink bezig met een waslijst aan dingen die ik wilde bekijken; onder andere de nieuwe V-Strom 250 (die er helaas nog niet was).

Een regenpak voor de regenachtige rijlessen die er misschien nog aan zitten te komen; en weer geluk: een regenpak/overall gescoord, verschillende mooie motoren bekeken, allerlei flyers en info-materiaal meegenomen en natuurlijk de op maat gemaakte (speciale) gehoorbescherming bij Alpine laten maken.

Die gehoorbescherming vind ik extra belangrijk omdat ik helaas al een vorm van gehoorbeschadiging heb.

 

Tijdens de (her-)opening van TT Motoren in Zwolle, het was een koude dag en ik had me toch niet warm genoeg aangekleed, heb ik een mooie REV'IT Sweater en een splinternieuwe motorbroek passend bij mijn jas met 10% korting kunnen kopen.

 

Zoals mijn moeder al zei toen zij hoorde dat ik bij Ronnie achter op de motor mee wilde rijden: "Als je echt motor wilt rijden, dan moet je geld investeren in goede bescherming en goede kleding!"
Dus: liever iets meer geld besteed aan fatsoenlijke kleding dan met een ambulance naar het ziekenhuis!

 

 

Heb jij een voorkeur voor een merk kleding of een style kleding?
Laat het ons in de commentaren weten!

(en misschien kunnen we daar nog een onderwerp van maken)


Geschreven door Lisa

Reactie schrijven

Commentaren: 0